Zadání projektu

Zaměřte se na vytvoření inovativního trackovacího systému pro zajištění přesné polohy objektů ve virtuální realitě. Tento tracker bude komunikovat s VR brýlemi a umožní uživatelům sledovat pohyb objektů v reálném čase.

Hlavní požadavky na projekt:

  1. Integrace s VR brýlemi: Tracker bude kompatibilní s Oculus Quest 2/3 a bude schopen komunikovat s nimi prostřednictvím standardních rozhraní. (bluetooth x wifi x jiné)
  2. Přesnost polohy: Systém bude schopen poskytovat vysokou přesnost polohy objektů ve virtuálním prostoru, aby uživatelé měli co nejreálnější zážitek.
  3. Reálný čas: Tracker bude pracovat v reálném čase, což umožní uživatelům sledovat pohyb objektů synchronizovaně s jejich pohybem ve skutečném světě.
  4. Odesílání souřadnic: Systém bude schopen pravidelně odesílat aktuální souřadnice trackeru do externího prostředí, což umožní využití těchto dat pro různé účely.

Zaměření na vytvoření pokročilého trackovacího systému, který splňuje výše uvedené požadavky, umožní uživatelům nové možnosti interakce ve virtuálním prostředí a otevře dveře k novým způsobům využití VR technologií, včetně vytváření realistických simulací.

Oblasti na které je projekt zaměřen

Virtuální realita

Informace pro maturanty, kteří budou projekt řešit jako maturitní práci

Maximální počet žáků v týmu, který bude projekt realizovat: 3

Maximální počet týmů, které mohou projekt realizovat: 1

Téma si mohou vybrat žáci se zaměřením: Vývoj aplikací/Správa systémů

Autor zadání: Dalibor Boubín

Toto zadání pro Vás připravila společnost

CIE GROUP

Ukázky realizovaného projektu

Zatím nerealizováno