Zadání projektu

Tým vytvoří virtuální aplikaci pro platformu android (Meta Quest) umožní studentům střední elektrotechnické školy návrh a sestavování různých typů elektrických obvodů. Aplikace by měla nabízet širokou škálu elektronických komponent, jako jsou rezistory, kondenzátory, tranzistory, LED diody, spínače a další, které mohou uživatelé ve virtuálním prostředí libovolně kombinovat a propojovat pomocí interakcí se zmiňovanými 3D objekty a s možností hand trackingu.

Studenti by měli mít možnost vizualizovat si průběh elektrického proudu v obvodu a analyzovat chování jednotlivých komponent v různých konfiguracích. Aplikace by měla obsahovat interaktivní tutoriály a vzdělávací moduly, které by nováčkům v oblasti elektrotechniky pomohly pochopit základní principy a zákony elektrotechniky, jako je Ohmův zákon, Kirchhoffovy zákony a další.

Dále by projekt měl zahrnovat testovací režim, ve kterém by uživatelé mohli ověřit správnost sestavených obvodů a simulovat různé provozní stavy, například zkraty, přetížení a další typické situace, které mohou v reálném světě nastat. Tento režim by měl studentům poskytnout praktické zkušenosti s diagnostikou a řešením problémů v elektrických obvodech.

Aplikace bude tvořena pro HW Meta Quest 2/3 s možností hand trackingu (důležité pro interakce s objekty). Výstupem projektu bude samostatná aplikace .apk.

Oblasti na které je projekt zaměřen

Virtuální realita

Informace pro maturanty, kteří budou projekt řešit jako maturitní práci

Maximální počet žáků v týmu, který bude projekt realizovat: 3

Maximální počet týmů, které mohou projekt realizovat: 1

Téma si mohou vybrat žáci se zaměřením: Vývoj aplikací/Správa systémů

Autor zadání: Dalibor Boubín

Toto zadání pro Vás připravila společnost

CIE GROUP

Ukázky realizovaného projektu

Zatím nerealizováno