Unicorn

Unicorn je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu přinášenou našim zákazníkům. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Máme ty nejlepší reference z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky a utilit, komunikace a médií, výroby, obchodu i veřejné správy. Našimi zákazníky jsou přední a největší firmy. Jsme však zároveň provozovateli internetové služby Plus4U, ve které nabízíme široké portfolio služeb založených na robustních softwarových řešeních pro malé a střední podniky a hlavně pro lidi. V internetové službě Plus4U si každý z nás vytvoří svůj digitální prostor a propojí se s digitálními prostory těch ostatních – jednotlivců i podniků a organizací. Disponujeme detailními znalostmi z celého spektra podnikatelských odvětví. Rozumíme principům jejich fungování, ale i specifickým potřebám svých zákazníků.

Naším cílem je vzdělávat lidi a také společnost. Proto jsme v roce 2007 založili Unicorn University, která zároveň provozuje Unicorn Top Gun Academy – komplexní vzdělávací systém pro naše spolupracovníky, tedy pro všechny z nás. Unicorn University není jen tradiční vysoká škola. Jsme plně online. Naší ambicí je podporovat online vzdělávání od základních škol až po univerzity včetně systémů celoživotního vzdělání.

Naše rozsáhlé týmy systematicky vzdělávaných odborníků dokonale ovládají rozsáhlé portfolio v současnosti obvyklých produktových řad, komponent a technologií. Přestože při své práci uplatňujeme mnoho progresivních a moderních myšlenek, vlastní dodávky řešení podléhají osvědčeným kritériím plynoucím z šesti omezení – náklady, riziko, přínosy, kvalita, rozsah a čas. Aplikujeme „CRaB QueST“.

Software Everywhere

Software je nezbytný pro všechny obory podnikání. Používají ho v bankách, pojišťovnách, v energetice a telekomunikacích, ve výrobě i obchodu, u lékařů i živnostníků, na úřadech, v zemědělství a v řadě dalších oborů. Software běží v mobilech, tabletech, počítačích, ale i autech, televizích, lednicích, hodinkách. Je součástí výrobních strojů, dopravních prostředků, zabezpečovacích systémů a spousty dalších zařízení. Jsme softwarová fabrika. Software je to, čím se Unicorn a naši spolupracovníci zejména zabývají. Software používáme k výrobě softwaru a řízení všeho co děláme. Softwarové projekty úspěšně realizujeme po celé Evropě a máme ambici, aby náš software používali lidé po celém světě. To, jak dobře dělat software, učíme studenty na Unicorn University a všechny naše spolupracovníky v Unicorn TopGun Academy. S tvorbou softwaru je spousta práce a my v Unicornu toho děláme mnoho proto, aby software dobře fungoval.